0896 845 123 / 0899 172 634 чат с оператор
  • Начало
  • Новини
  • Ден на автомобилните аудио-визуални системи“ - Технически университет

Ден на автомобилните аудио-визуални системи“ - Технически университет

 На 12-ти октомври 2022 г. се проведе за първи път „Ден на автомобилните аудио-визуални системи" в Техническия университет – София, организиран от Факултет по Телекомуникации съвместно с партньорите от КарАудио-БГ ЕООД. Събитието бе между I-ви и II-ри учебен блок на университета от 10:00 до 16:00 часа. Проф. д-р инж. Илия Илиев – декан на Факултет по Телекомуникации, доц. д-р инж. Агата Манолова – зам. декан по учебна дейност на Факултет по Телекомуникации, проф. д-р инж. Сн. Плешкова-Бекярска – ръководител на направление Аудио и видео комуникации и технологии към катедра РКВТ от Факултета по Телекомуникации, ас. д-р инж. Ц. Вълковски и инж. мнж. Е. Илъков откриха събитието и приветстваха гостите, посетили събитието.

Представиха се високоговорители проектирани и асемблирани в България, автомобили с аудио-визуални системи подготвени за състезания по оптичен тунинг, качествено аудио-визуално представяне (SQ) и постигане на високо звуково налягане (ЕSPL). На събитието бе представен първият проектиран и асемблиран 33 инчов нискочестотен високоговорител не само в България, но и в Европа. Ас. д-р инж. Цветан Вълковски и инж. мнж. Емилиян Илъков представиха основните му характеристики и постиженията на високоговорителя както в България, така и на международната сцена. Разгледаха се различните модели нискочестотни високоговорители в серийно производство и техните характеристики. След което последва представяне на изложените автомобили, техните аудио-видео системи, изграждащите ги компоненти, характеристики и постижения на състезания организирани по правилника на ЕММА ( Европейска мултимедийна асоциация) и асоциация "Propper droppers".
Посетителите имаха възможност отблизо да се запознаят с компонентите, начина на конструиране и цялостните мултимедийни системи в изложените автомобили.
Демонстрациите с автомобилите се откриха в обедната почивка от 13:15 часа, като старта бе даден от VW Jetta с най-мощната широколентова система на предни врати в България, колосалните над 10 киловата.
По време на демонстрациите в с автомобилите подготвени за състезания по постигане на високо звуково налягане бе измерен резултат в автомобил VW Passat със звуково налягане 164.13 dB, който е най-високият публично измерен резултат до момента в България. Освен това ентусиасти от публиката имаха възможност да се качат в демонстрационните автомобили и да се насладят на преживяването от киловати мощност възпроизведени от високоговорителите монтирани в мултимедийните системи. Един от тези автомобили бе Ford Focus, който е в челната тройка в цяла Европа - категория неограничен клас. Гостите имаха възможност да се качат и в един малък автомобил Opel Corsa, с монтирани два броя 18 инчови високоговорители и цялостна аудио система с тегло близо до това на самият автомобил.
След демонстрациите се проведе „Workshop" с асемблиране на високоговорител, така всеки желаещ имаше възможност да види и направи някоя от стъпките при асемблиране на такъв тип устройство. Включиха се над 10 желаещи от публиката, като крайният резултат беше асемблиран напълно функционален нискочестотен високоговорител, който ще се използва за обучение и тестване от студентите към Факултета по Телекомуникации по дисциплини като Основи на видео и аудио технологиите и Аудио системи."

Подобни новини

Italfest 2013 & Ground Zero Bulgaria.

Italfest 2013 & Ground Zero Bulgaria.

Нови продукти от Ground Zero до края на Октомври!

Нови продукти от Ground Zero до края на месеца!

Ново попълнение в раздел "Тестове" - Sinuslive SL-A1500 V2

Ново попълнение в раздел "Тестове" - Sinuslive SL-A1500 V2